VIDEO: Staroměstský orloj v Praze se kvůli opravě zastaví

orloj_projekceNa dvacet dnů, přesně od pondělí 4. dubna do neděle 24. dubna, se zastaví hodiny, astroláb, kalendárium i promenáda apoštolů na pražském Staroměstském orloji. Důvodem je plánovaná oprava, informoval o tom pražský magistrát. PODÍVEJTE SE NA VELKOLEPOU PROJEKCI K ŠESTISTÉMU VÝROČÍ STAROMĚSTSKÉHO ORLOJE!

Číst dál...

V pražských Vysočanech VYPADL MUŽ Z OKNA, zemřel na místě

policistaSmrt asi pětačtyřicetiletého muže po pádu z okna domu v Českomoravské ulici v pražských Vysočanech vyšetřují od sobotního rána policisté. Přivolaný lékař konstatoval smrt, policisté zjišťovali mužovu totožnost, potvrdil informace agentury Mediafax policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Číst dál...

VIDEO: Pražané mohou vyzkoušet život nevidomých na speciální výstavě

slepec_ikonaVyzkoušet si, jak se asi žije nevidomým, budou moci všichni ti, kteří od pátku zavítají do pražské Novoměstské radnice. Jak na internetu informuje Praha 2, nevšední zážitek nabídne Pražanům interaktivní projekt s názvem Neviditelná výstava, který tu odstartuje první dubnový den. PODÍVEJTE SE NA VIDEO S PATRONEM VÝSTAVY JIŘÍM MENZLEM.

Číst dál...

Praha schválila programové prohlášení, opozice s ním nesouhlasí

zastupitelstvo_praha_11Zveřejnění zakázek na internetu, prodloužení metra trasy A, zahájení stavby metra D, zachování zelených ploch nebo udržení nízké zadluženosti města, to jsou kroky velké koalice ODS a ČSSD v metropoli až do roku 2014. Pro opozici je ale prohlášení obsahově nepřijatelné a příliš obecné.

Číst dál...

REKLAMA